פסטיליה דלידאם
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי
מרכיבים
- 600 גר' קמח, 2 ביצים, 1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל.
- 1/2 כפית מלח, 1 כוס מים פושרים , שמן לטיגון.
- 1/2 ק"ג בשר טחון, מעט אגוז מוסקט מגורד, 1/2 כפית משיה, 2 כפות חומץ, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, 1 בצל, עלה דפנה, 2 ליטר מים 1/4 כפית פלפל לבן, מעט מלח.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק: להכין מכל החומרים בצק גמיש ויבש , לרדד לעלה ולמרוח 3-4 כפות שומן
או שמן לפזר מעט קמח,
לקפל לשלה קיפולים ולכסות במגבת למנוחה למשך כ-30 דקות.
לרדד שוב לעלה בעובי 1/2 ס"מ , לקרוץ עיגולים להניח קציצה מהבשר ולהדק רק סביב המילוי כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה.
לטגן בשמן עמוק וחם.
אופן הכנת מילוי הבשר
בשיר לשים מים עלה דפנה ובצל , להרתיח ליצור מהבשר הטחון 2 קציצות ולהוסיף לשיר לבשל במשך כשעה.
לסנן מהנוזלים ולהעביר לסיר יבש ליבש את הבשר על להבה נמוכה כ-10 דקות.
להוסיף תבלינים וחומץ לערבב היטב ליצור קציצות ולמלא את הבצק.
קישורים:המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"