Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> מתכון לפסח: מרציפן

מתכון לפסח: מרציפן

מתכון לפסח: מרציפן

תיאור המתכון

מתכון מיוחד לפסח ולמימונה!

מרכיבים

אופן ההכנה

הערה: זוהי כמות פיקס- על כל 2 כוסות שקדים צריך כוס סוכר. במידה שיש לכם שקדים לא קלופים להלן טיפ: לשים את השקדים הלא קלויים במים רותחים לזמן מה. כאשר מתנפחת הקליפה ניתן להסירה בקלות אך מיד יש להעביר את השקדים למי קרח על מנת לעצור כל תהליך של ריכוך יתר. לאחר מכן יש לייבש היטב היטב במגבת. לטחון את השקדים פעם אחת לבד ב- אין, דו, טרואה- 1,2,3 בעברית.
בפעם השנייה יש לטחון אותם עם הסוכר.
לאחר הטחינה להוסיף את קליפת הלימון, תמצית השקדים, מי הורדים ולערבב היטב היטב עד לקבלת עיסה קשיחה. גם כאן האפשרויות רבות לאין ספור ולהלן כמה מהן.
ניתן לצבוע לאיזה צבע רצוי וליצור צורות של פירות
ניתן למלא תמרים מגולענים, לקחת אגוזי מלך חצויים ''ולחתן'' אותם במילוי מרציפן יפה , אסטתי וגם טעים.


קישורים:
המתכון באדיבות אתר