דגים חריפים בסגנון טוניסאי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות TEFAL ואורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים" בסלונה
מרכיבים
- • 1 חבילה פילטים של בייבי קארפ – דגת הארץ (חתוכים ל-3)
- • 1 חבילה פילטים של אמנון- דגת הארץ (חתוכים ל- 3)
- • 3 בצלים קצוצים (שקולפו לפי הפטנט שלי)
- • 5 שיני שום כתושות
- • פלפל אדום חריף קצוץ (הכמות תלויה במידת החריפות שאתם אוהבים)
- • 2-3 כפות שמן זית איכותי
- • 2 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לריבועים 2X2
- • 200 גרם רסק עגבניות
- • 2 כפות קימל כתוש במכתש ועלי
- • 2 כפות כמון טחון
- • כף זרעי כוסברה כתושים מעט.
- • מיץ מ- 3 לימונים בשרניים
- • כף סוכר + כף דבש
- • מלח + פלפל
- • פטרוזיליה וכוסברה קצוצה לזרייה על המנה
אופן ההכנה
1. מטגנים בשמן הזית את הבצלים עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים עוד דקה-שתיים.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות ובוחשים עד שהן מתחילות להגיר נוזלים. מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים עוד כחצי שעה. מוסיפים את כל התבלינים ואת מיץ הלימון ובוחשים. ממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב סמיך, עשיר והומוגני.
4. מניחים את חתיכות הדגים (עור כלפי מטה) ע"ג הרוטב ויוצקים עליהם מעט רוטב בעזרת כף. מרגע זה אסור לבחוש!
5. מבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש.
6. מניחים לעמוד קצת, מפזרים פטרוזיליה, כוסברה ומגישים לשולחן עם לחם שחור אחיד (או חלה טובה) לספיגת הרוטב, פלחי לימון ועוד פלפל חריף.
7. בתאבון!
תגובות
-
נוגט
אסנת סדן
(12/03/2007 18:05:00)
לאיזה טמפרטורה צריך לבשל את הסוכר במתכון של הנוגט?
תודה
אסנת