מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרוזיה

מרוזיה

תיאור המתכון

ממתק צימוקים לליל המימונה.

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים צימוקים במסננת, משרים במים לפחות לשעתיים.
מסננים ומייבשים על מגבות נייר מהמים.
מחממים את השמן כחצי כוס במחבת או סיר נמוך.
מטגנים את הצימוקים, מוסיפים סוכר למחבת, ומבשלים

על ללהבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, להמסת הסוכר,

להוסיף את השקדים והאגוזים הקצוצים גס וקלויים.

מערבבים ומיד מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים

בבישול על אש נמוכה עם מבודד מתחת. עוד כ15- 20 דק'.
מקררים.
מכינים מגש גדול ובו מסודרות סלסלות קטנות,

יש כאלה מאלומיניום חד פעמיות .לפזר בתחתית

שקדים או תערובת אגוזים קלויים וקצוצים דק.

כדי שלא יידבק או לא יהיה נוזלי מהצימוקים.
לכל סלסלה למלא כמה שרוצים מהתערובת,

ולפזר מעל שוב מהתערובת הקצוצה .
להגיש עם תה חם , או כוסית ערק.

הערות

ממתק חובה על שולחנה של אמא, וגם שלי. בערב המימונה.
אבל כל השנה זהו מילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים


קישורים:
המתכון באדיבות אתר