מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת אלף הדפים

עוגת אלף הדפים

תיאור המתכון

אלף הדפים הוא תרגום לשם העוגה מצרפתית ''מיל פוי'' מיל= אלף, פוי= עלים או דפים. שמה השני של העוגה הוא ''עוגת נפוליאון'' ובכל אופן מקורה בצרפת. העוגה עצמה עשויה משני דפים של בצק עלים וביניהם קרם הנקרא: קרמשניט ולמעלה מורחים זיגוג לבן העשוי מגלוקוז (סוכר(


תחילה לדפים:
אפשר לקחת בצק עלים, לחתוך לגודל הרצוי של העוגה ולחורר במזלג ולאפות לזמן קצר תוך זהירות שלא יישרף.
צריך שתי יחידות זהות בגודלן, אך היום אפשר למצוא בכל מרכול את שני העלים הללו, אפויים כבר באריזה אחת אך צריך לדעת היכן קונים כי יש כאלה לחים מרים ובעלי טעם ישן. צריך לקנות את הפריכים וללא טעם לוואי

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים את הקורנפלור, הסוכר וסוכר הוניל.
מוסיפים 3/4 כוס חלב ומערבבים היטב עד שאין גושים ומוסיפים את 3 הביצים ומערבבים היטב.
בסיר בינוני מרתיחים את 2 כוסות החלב שנותר וכאשר הוא רותח מוסיפים את כל התערובת שהכנו ובוחשים במטרף מעל הלהבה כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה כאשר יוצאות בועות ממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ומכבים האש.
חשוב שלא יהיו גושים אך אם בכל זאת נוצרו אפשר להעביר דרך מסננת רשת את העיסה והגושים יתפרקו.
לפזר מעט מאוד סוכר על כל העיסה בשכבה דקה מאוד ולצנן במקרר היטב !
בינתיים מקציפים במערבל את המרגרינה והחמאה עד שהחומר מלבין מעט (בקיץ 5-6 דקות הקצפה מהירה ובחורף בערך כרבע שעה(.
מוציאים את הפודינג שהתקבל מהמקרר ומכניסים אותו אט אט לתערובת שבמערבל עד לקבלת קרם אחיד.
קרם זה מורחים על עלה אחד (מקסימום 4 ס''מ גובה) ואת השני מניחים מעל אפשר לפזר אבקת סוכר מעל ולחסוך בקלוריות אך אפשר גם להכין זיגוג לבן מגלוקוז (בכל ספר מתכונים פשוט) ולהעשיר את העוגה - תרתי משמע


קישורים:
המתכון באדיבות אתר