גליאנו פירנצה בגליל

''נגולה'' - לחם פורים

''נגולה'' - לחם פורים

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי

מרכיבים

אופן ההכנה

להכין בצק מכל החומרים למעט הביצים השלוקות. לאחר שהבצק הומוגני להשאיר להתפחה בת שעה. לאחר שהכפיל את נפחו ללוש היטב שנית . להוציא כדור קטנטן של בצק ולחלק את הבצק ל- 3 או 4 כדורים (תלוי בגודל הרצוי). ללוש מעט את הכדור ללחם עגול- לתקוע באמצע את הביצה השלוקה ולהכין שתי רצועות מהבצק הקטן ולהניח על הביצה בצורת איקס ולהדק. להשאיר להתפחה כחצי שעה- למרוח ביצה ולהכניס לתנור למשך חצי שעה ב- 180 מעלות (כל אחת מכירה את תנור האפייה שלה- לכן צריך לשים לב).


קישורים:
המתכון באדיבות אתר ''קוסקוס''
לאירועים מרגשים בתל אביב, עד 120 איש. כשר. מסעדת ראצ'הבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה