לחמניות- לפטי פה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחמניות- לפטי פה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ק"ג קמח
- 1/2 כוס שמן רגיל
- 1 1/2 כף מלח
- 4 כפות סוכר
- 2 1/2 כפות שמרים יבשים
- או
- 40 גר' שימרית
- 3 כוסות מים פושרים
- לציפוי
- ביצה טרופה + סומסום
- או
- פרג
- או
- קצח
אופן ההכנה
לחמניות אלה נוהגים לאכול ביום שישי בצהריים ובתוכם מטבוחה עם קווארי- קציצות בשר וזה טעים לאללה...
לערבב את כל חומרי העיסה ולאחר שמתקבלת עיסה אחידה להתפיח כשעה.
לאחר מכן ליצור לחמניות מכל צורה שהיא עיגולים, נחש ארוך מגולגל, ארוכות קלאסיות או חלות אישיות...
ולהניח על נייר אפיה במגש להתפחה שניה כשעה נוספת.
לפני האפיה למרוח ביצה ולפזר כל ציפוי רצוי ולאפות על חום גבוה (200) מעלות למשך 20 דקות.
קישורים:המתכון באדיבות אתר ''קוסקוס''