סכינה-חמין
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לחמין בנוסח מרוקאי.
מרכיבים
- 250 גר' חומוס מושרה
- פרוסת אוסו בוקו
- חתיכות עוף לפי מס' הסועדים או חתיכת
- שריר או כל חלק עסיסי אחר
- תפוחי אדמה קלופים לפי מס' הסועדים
- חתיכות תפוח אדמה מתוק
- ביצים לפי מס' הסועדים
- 2 ראשי שום שלמים
- 1 בצל גדול-רצועות
- 2 תמרים מגולענים
- כפית גדושה כורכום
- 2 כפות סוכר חום
- 3/4 כוס שמן
- מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
שמים את החומרים של החמין בסיר חסין אש
לשהיית לילה בתנור על פי הסדר הבא:
חומוס בתחתית הסיר, מעל שמים את
רצועות הבצל וכל סוגי הבשר/עוף הרצויים,
מעל שמים את תפוחי האדמה הרגילים והמתוקים
מעל שמים את ראשי השום והביצים,
את התמרים וכל התבלינים.
ממלאים את הסיר עד לגובה הביצים
ומוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש
לחצי שעה ואז להעביר לתנור מחומם
מראש על תוכנית שבת או על 120 מעלות .
תוכנית התנור - רגילה (ללא טורבו)
אפיה עליון/תחתון ומחכים כל הלילה
עם הניחוח עד ליום שבת בצהריים
קישורים:המתכון באדיבות אתר ''קוסקוס''