מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק אפונה יבשה

מרק אפונה יבשה

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים את האפונה היטב עד לקבלת

מים נקיים ושמים בצד.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לאחר

שמזהיב מוסיפים את טבעות הגזר, הכרפס

הקצוץ והכוסברה הקצוצה וממשיכים

לאדות עוד כמה דקות.
מוסיפים את האפונה ומוסיפים מים בגובה

פי 3 בערך מגובה האפונה. מוסיפים את

התבלינים מביאים לרתיחה וללא הרמת

המכסה מורידים לאש קטנה לעוד שעה עד

שעה וחצי בערך.
בסוף יש להוסיף את השמיר הקצוץ והשום הכתוש.
יש לזכור נקודה חשובה לגבי המים- כל סוג

שונה של אפונה סופג מים ברמה אחרת לכן אם

רואים שהמים נספגים וחסר יש להוסיף רק מים

רתוחים! אין להוסיף מים קרים כי האפונה תישאר קשה!
הקפאה: כאשר המרק מתקרר ניתן להקפיא אותו

לשבוע שבועיים. כלי ההקפאה צריך להיות פלסטי גמיש.
לאחר הפשרה מלאה וחימום איטי טעמו כאילו בושל באותו היום


קישורים:
המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"

תגובות

  1. לאוהבי הפיקנטיות איציק (19/10/2005 18:19:00)
    למי שאוהב פיקנטי/חריף - ניתן להשאיר את המרק כפי שהוא שיתאים גם לילדים, ובזמן ההגשה להוסיף לקערית כפית/חצי כפית של אריסה, לסחוט לימון, פלפל וזהו זה פשוט מדהים!אני הוספתי למרק גם דלעת חתוכה לקוביות קטנות שנמסו לגמרי והרווחנו עוד כמה וויטמינים.
  2. שידרוג מירי (05/11/2005 00:47:00)
    למרק זה אפשר להוסיף טבעות קאבאנוס (נקניק) מה שמקפיץ את המרק מעלה מעלה.
  3. מרק אפונה יבשה חנה ויצמן (07/11/2011 21:24:00)
    האם מדובר על שקית של 500 גר'?