דג טונה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי
מרכיבים
- דג טונה פרוס - שוטפים היטב שמים בקערת מים עם מלח, חומץ ולימון
- פלפל אדום יבש ואם אין פרוסות גמבה יוצא מצויין
- רבע או חצי לימון קלוף חתוך לקוביות (לפי הטעם)
- שום כמובן 5-6 שיניים קלופות ופרוסות
אופן ההכנה
מסדרים את הגזר השום והפלפל בתחתית הסיר
מעל מסדרים את הדג ובין פרוסות הדג לפזר את הלימון
מפזרים כורכום מעל הדג.
מוסיפים מים קצת יותר ממחצית הסיר.
מרתיחים. לאחר ההרתחה מורידים את עוצמת האש ומכינים את התערובת לדג
1/4 כוס שמן (אני משתמשת בשמן רגיל חנה ממליצה על שמן זית אף פעם לא ניסיתי)
מלח
פלפל
1 כף פפריקה אדומה חריפה או מתוקה לפי הטעם האישי
4 שיני שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
מערבבים היטב שופכים מעל הדגים ומבשלים עד שמוכן.
קישורים:המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"