דג עם פול
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי
מרכיבים
- 6 פרוסות דג טרי -לוקוס,פרידה,דניס,בורי
- 3/4 כוס שמן -אפשר שמן זית לפי הטעם
- ובתוכו לערבב 2 כפיות גדושות פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה
בסיר דגים מניחים לפי הסדר הבא את כל החומרים-
פרוסות העגבניות, רצועות פלפל מתוק, פלפל חריף , פול,
חצי מכמות השום וחצי מכמות הכוסברה, להוסיף הכורכום והמלח
ומעל הכל את פרוסות הדג. למלא מים עד גובה הירקות ולהרתיח עם
מכסה. לאחר שרתח להוסיף את השמן והפפריקה לעוד כמה דקות ברתיחה
ולאחר מכן להנמיך את האש עם מכסה פתוח מעט מאוד רק להוצאת האדים
ולהשאיר במשך כחצי שעה- 40 דקות עד שכל המים מתאדים. 5 דקות לפני
הסיום מוסיפים את חצי מכמות השום שנותרה וחצי מכמות הכוסברה שנותרה
קישורים:המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"