מתכון לפסח: צלי לפת ועוף
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפסח: צלי לפת ועוף ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- עוף מחולק , או כל חלק שאוהבים מהעוף
- לפת כמה שרוצים -כמו שמחשבים תפוחי אדמה לתוספת
- בצל קצוץ
- כורכום , או זעפרן בפסח
- פפריקה מתוקה
- מלח פלפל שחור
- קורט סוכר
- אבקת מרק עוף לטעם למי שרוצה
אופן ההכנה
לטגן עוף קלות בשמן זית, לטגן בצל עד הזהבה
לפת לפרוסות או קוביות, לבשל קלות במים
שהורתחו קודם עם מעט מלח, רק לכמה דקות
.לשפוך מים ולסנן
להוסיף לפת לעוף ובצל ולטגן קלות
להוסיף כורכום , או זעפרן חלוט במים חמים
להוסיף שאר התבלינים , ולהמשיך לטגן עד
שהכל ניצבע בגוון צהוב להוסיף מים חמים לסיר , תלוי בגודל העוף
וכמות הלפת. נתחיל בכוס אחת מים ואם
.רוצים יותר רוטב, אפשר להוסיף בהמשך עוד מים חמים
לבשל על אש נמוכה , כמו צלי . אפשר עם
.דיסק מפריד, שלא ישרף
הלפת צריכה להיות מאד רכה ונימוחה
הערות
יוצאי מרוקו לא משתמשים בכורכום בפסח ובמקומו הזעפרן ניכנס לתמונה
הסיבה- כורכום הוא בעל תכונה מחמיצה
ולכן מזכיר את החמצת הבצק. כך לפי אמא שלי
גם הכמון יורד מהמדף שלנו בפסח מאותה סיבה
לגבי המתכון
את אותו הדבר אפשר להכין ללא העוף למי שרוצה רק ירק
טעים ופשוט
קישורים:המתכון באדיבות אתר