מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כבד עוף

כבד עוף

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבד עוף ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

אופן ההכנה

את הכבדים מנקה כמובן וצולה מטעמי כשרות, ממש מעט.

במחבת שחומם מראש שמה שתי כפות או שלוש שמן זית, מניחה את הכבדים, תוך כדי הקפצה מתבלת בפלפל גרוס ומלח.

לקראת הסוף שופכת על הכבדים יין מרלו, אדום יבש כמובן.

רק יין ששותים לא יין לבישול, וכשהרוטב נהיה מצומצם אני לוקחת חופן של בצל מטוגן מוכן וזורקת על הכבדים.

ממש מעדן, מכינה ליד זה פירה ובתיאבון.



כבד ''מסרמל''( כמו דג בתחמיץ /חנה

לזרות מלח על הכבד ולהכשיר בצליה.

מטגנים היטב את פרוסות הכבד בשמן ומיד שמים על התחמיץ שכולל: 4 כפות חומץ, 5 שיני שום, כפית גדושה כמון טחון, כף גדושה אריסה ביתית- סחקא, מלח ופלפל לפי טעם ולזרות כוסברה טריה מעל(אפשר להוסיף פטרוזיליה טריה גם).

להגיש חם.

רעיונות נוספים לכבד עוף או בקר:

סיגרים ממולאים בכבד .

זה טעים למי שאוהב כבד בקר, וזה נאכל בכיף כמו חטיף ולא ''עונש''.

קציצות בשר עם כבד- מבושלות ברוטב (אדום- עם מעט רסק וצהוב עם כורכום). הקציצות מכילות יחס של חצי ק''ג כבד לחצי ק''ג בשר בקר ושניהם טחונים. בפנים יש להוסיף את כל המרכיבים הרגילים של קציצות בשר. במדור מתכונים יש מתכון ל''קוארי''..



קישורים:
המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"