מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מתכון לפסח: ארטישוק עם בשר

מתכון לפסח: ארטישוק עם בשר

מתכון לפסח: ארטישוק עם בשר

תיאור המתכון

מאכל מאוד אופייני לפסח...

מרכיבים

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה ומוסיפים את חתיכות הבשר וממשיכים לטגן מכל הצדדים. מכסים את הבשר במים ומבשלים כחצי שעה.
לאחר מכן מוסיפים את הארטישוקים ותפוחי האדמה, מוסיפים את התבלינים , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש וסוגרים את הסיר למשך כ- 30-40 דקות עד אשר המרכיבים מתרככים. לקראת סיום הבישול מפזרים את השום הקצוץ ואת הכוסברה הקצוצה.

הערות

למעונינים להשתמש בארטישוק טרי להלן שיטת ניקוי קלה:
1. מוציאים כמה שכבות עלים מסביב לתחתית
2. חותכים את הארטישוק לשני חלקים
3. את חלק העלים זורקים ואל הראש מתחילים לנקות מעלים מיותרים
4. מוציאים את כל השערות והעלים הקוצניים הקטנים
5. חותכים לרבעים ושמים במי לימון עד לבישול


קישורים:
המתכון באדיבות אתר