מתכון לפסח: ארטישוק ממולא
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי
כיון שזהו מאכל שאוכלים בפסח לראשונה בשנה, ישנם מרוקאים שבפעם הראשונה בשנה אוכלים אפונה טרייה ועל כן משלבים את שני המאכלים ומבשלים את הארטישוק הממולא על מצע של אפונה טריה.
מרכיבים
- תחתיות של ארטישוק(טרי,קפוא)
- חצי ק''ג בשר טחון עם כל המרכיבים של קווארי
- שני גבעולי כרפס קצוץ
- 1/4 כוס שמן
- כמה עלי כוסברה
- 1 בצל גדול
- 3-4 שיני שום
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
למלא את תחתיות הארטישוק בכדור בשר בולט ולטגן היטב מכל הצדדים בשמן כאשר טובלים אותם בקמח מצה.(יש הטובלים גם בביצה טרופה זה עניין של טעם(
בסיר הבישול מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה , מוסיפים את התבלינים ורבע סיר מים.
מוסיפים את הכרפס הקצוץ ומסדרים את התחתיות המטוגנות בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול בן חצי שעה עד אשר הארטישוקים מתרככים. לקראת סוף הבישול מפזרים את השום הקצוץ ומוסיפים כמה עלי כוסברה טריים.
לאלה הרוצים את הארטישוקים הממולאים על מצע של אפונה טרייה, מטגנים את הבצל ומוסיפים את האפונה והתבלינים , מסדרים את הארטישוקים על מצע האפונה וממשיכים לבשל כפי שמבשלים את התחתיות לבד.
הערות
לחצי ק''ג בשר טוחנים יחד בצל גדול, רבע צרור פטרוזיליה ורבע צרור כוסברה,2-3 כפות קמח מצה,1/4 1/2 כפית ''לקמא דל קווארי'' ומלח ופלפל לפי טעם.
קישורים:המתכון באדיבות אתר