מתכונים טו באב: אווז מעושן על מצע בייבי בויניגרט דובדבנים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 10
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתאים למנה ראשונה רעננה בימי הקיץ החמים
באדיבות ''הטובים של שפרה'', מרום גולן
מרכיבים
- 1 אווז מעושן
- 1 קופסא עלי בייבי
- 1 כוס דובדבנים מגולענים
- 1 כפית חרדל דיג'ון גרגרים
- 1 שן שום
- 1/3 כוס חומץ
- 1/3 כוס שמן
- 3/4 כף סוכר
- 3/4 כף מלח
- 1 פלפל שאטה יבש
- פירות העונה: משמש, אפרסק בשל, ענבים
אופן ההכנה
לרוטב הדובדבנים: לשים את הדובדבנים בבלנדר, להוסיף את כל התבלינים, ולהפעיל עד לקבלת מרקם חלק, לטעום ולשפר טעם (נשמר היטב גם בטמפרטורת החדר)
לשטוף היטב את עלי הבייבי ולייבש, להניח בצלחת הגשה, לחתוך את הפירות ולפזר מעל הסלט.
את האווז לחתוך לפרוסות אלכסוניות דקות ולטגן אותן במחבת ללא שמן עד שיהיו פריכות, לשים מעל הסלט ולצקת את הרוטב.