מתכון- סלט קינואה
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סלט קינואה
מרכיבים
- כוס קינואה
- 2 פלפלים צהובים
- ½ כוס כפות זיתים שחורים משובחים
- 8 עגבניות מיובשות, מושרות בשמן זית
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בן יין
- כפית שום כתוש
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מבשלים את הקינואה בסיר מכוסה עם שתי כוסות מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. בתום הבישול מניחים מגבת בין המכסה לסיר במשך 10 דקות.
2. בינתיים חוצים את הפלפלים וקולים אותם בגריל במשך 20 דקות, קולפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. ניתן להכניס את הפלפלים הקלויים לשקית ניילון עד שיצטננו, כדי להקל על הקילוף.
3. מגלענים את הזיתים, וחותכים לקוביות את העגבניות.
4. שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומתבלים. מצננים ומגישים קר.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il