מתכון- תחתיות ארטישוק ממולאות
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 35 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תחתיות ארטישוק ממולאות מרכיבים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- 400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות (שקית סנפרוסט)
- 1 תפוח-אדמה
- כף חומץ
- כף מרגרינה
- מלח ופלפל
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 3 כפות טחינה
- 3 כפות מיץ לימון
- 5 כפות מים
אופן ההכנה
1. קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לקוביות קטנות, ומבשלים במים כרבע שעה עד להתרככותם. מסננים ומועכים למחית בתוספת מרגרינה, מלח ופלפל.
2. מרתיחים 3 כוסות מים עם כף חומץ ומעט מלח. מוסיפים את הארטישוק ומרתיחים שנית. לאחר ההרתחה, מבשלים כעשר דקות, עד להתרככות הארטישוק.
3. מסננים את תחתיות הארטישוק ומניחים על צלחת. ממלאים כל תחתית ארטישוק במחית תפוחי-האדמה באמצעות כף ומהדקים.
4. מערבבים את הטחינה, החרדל, המים ומיץ הלימון עד לקבלת רוטב אחיד, ויוצקים על כל תחתית ארטישוק ממולאת כף מהרוטב.
הערה:
ניתן למלא את התחתיות במחית בטטה או גזר, שאותן מכינים באופן דומה.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il
תגובות
-
שאלה
סיגל
(25/11/2005 12:41:00)
האם מדובר בטחינה גולמית?