מתכון- פלפל ממולא
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פלפל ממולא ממרכיבים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- 6 פלפלים ירוקים בהירים
- 2 בצלים
- 3 עגבניות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3/4 כוס אורז
- שמן לטיגון
- חצי כפית מלח
- כפית פפריקה
- רבע כפית פלפל שחור
- 5 כוסות מים רותחים
- 2 כפות מרק "בטעם עוף" (מוצר פרווה, ללא מרכיבים מן החי!)
- 3 כפות רסק עגבניות
- כפית כמון
- כפית פפריקה
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להשחמה.
2. מוסיפים את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
3. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוספים את רסק העגבניות, המלח והפפריקה ומערבבים.
4. מערבבים את רסק העגבניות, הבצל והאורז.
5. מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
6. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל.
7. מניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה, ויוצקים עליהם תערובת הרוטב, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
8. מבשלים בסיר או במחבת מכוסה במשך שעה.
9. מגישים חם או קר.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il
תגובות
-
מדהים
רולס תמר
(25/04/2008 23:08:00)
נסיתי והתוצאה פשוט מדהימה
-
פלפל ממולא
l
(14/03/2009 22:17:00)
חבל שאין לי את המתכון המקורי של אימי שתחיה כל מי שטועם פשוט מתעלף ומלקק את האצבעות