מתכון- ראש סלרי בתחמיץ
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פרוסות ראש סלרי בתחמיץ.
מרכיבים
- 3 ראשי סלרי גדולים
- 2 גזרים
- שליש כוס שמן
- כוס וחצי מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כוס מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
1. מקלפים את הסלרי ואת הגזר, פורסים לפרוסות ומעבירים לסיר.
2. מערבבים את השמן עם המים והתבלינים ויוצקים על הירקות.
3. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומקטינים את האש. מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומחממים עוד דקה.
5. מסדרים על כל צלחת פרוסת סלרי ועליה פרוסת גזר ויוצקים מן הרוטב.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il