אורז עם גרגרי חומוס וזיתים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אורז עם גרגרי חומוס וזיתים- ממרכיבים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- 2 בצלים
- כוס אורז לא מבושל
- כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
- כוס זיתים שחורים משובחים, מגולענים וחצויים
- כוס (לא דחוסה) פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון
- מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן במחבת עמוקה עד להזהבה.
2. מוסיפים את האורז ומערבבים.
3. מוסיפים שתי כוסות מים, מערבבים, מקטינים את האש ומכסים. אם הנכם משתמשים באורז מלא, שימו לב שזמן הבישול שלו ארוך יותר מזמן הבישול של אורז לבן.
4. לאחר כרבע שעה מוסיפים אל המחבת את הזיתים ואת גרגרי החומוס, מתבלים במלח, בפלפל ובתבלינים נוספים לפי הטעם, ומערבבים.
5. לאחר שהאורז התרכך וספג את כל המים (במידת הצורך, מוסיפים מעט מים), מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומורידים מהאש. מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il