פשטידת ברוקלי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פשטידת ברוקלי מרכיבים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- כוס קמח מלא
- כוס קמח לבן
- 2/3 כוס מים
- כוס נבט חיטה
- 150 גרם מרגרינה
- חצי כפית מלח
- 300 גרם טופו
- 2 שיני שום
- כף שמן זית
- כפית אורגנו
- חצי כפית מלח
- 400 גרם ברוקולי קפוא (חצי חבילה)
- 4 כפות שבבי שקדים (אפשרי)
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומשהים חצי שעה במקרר.
2. יוצקים מים רותחים על הברוקולי.
3. טוחנים במעבד מזון את הטופו, השום, השמן, האורגנו והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מסננים את הברוקולי וטוחנים עם תערובת הטופו למשך מספר שניות בלבד.
5. משמנים תבנית אפייה עגולה ומרפדים את התבנית, כולל הדפנות, בבצק.
6. יוצקים את תערובת הטופו והברוקולי על הבצק.
7. מפזרים את שבבי השקדים על התערובת ומהדקים אותם עד להחדרתם לתערובת.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 45 דקות.