פאי בצל ופלפל
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פאי בצל ופלפל מחומרים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- חצי כוס מים פושרים
- חצי כף שמרים
- חצי כף סוכר חום
- כוס וחצי קמח מלא
- רבע כפית מלח
- 300 גרם טופו
- כף שמן זית
- שן שום כתושה או חצי כפית אבקת שום
- חצי כפית אורגנו או בזיליקום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
- פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
- פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
- שן שום קצוצה
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את המים, את השמרים ואת הסוכר בקערה לתפיחה במשך 15 דקות.
2. מוסיפים את הקמח ואת המלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת ומניחים בצד עד להכנת המלית.
4. שמים את חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
5. מפזרים את התערובת על הבצק.
6. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, הפלפלים והשום עד לשקיפות הבצל.
7. מפזרים את הירקות על שכבת הטופו.
8. אופים בחום בינוני כחצי שעה, עד שהטופו מזהיב.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il