פיצה טבעונית
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פיצה טבעונית ועשירה
מרכיבים
- 3 כוסות קמח
- 50 גרם שמרים
- ½ 1 כוס מים פושרים
- כפית סוכר
- 2 כפיות מלח
- 4 כפות שמן
- 3 עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל
- עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, מיורן וכד'
- תוספות: זיתים, פטריות, תירס וכד'
- 3 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח, השמרים, המים, הסוכר, המלח והשמן עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ורך.
2. מניחים לבצק לתפוח כשעה, עד להכפלת נפחו.
3. קוצצים את הבצל ומטגנים. קוצצים את העגבניות, מוסיפים למחבת ומערבבים.
4. מוסיפים את השום הכתוש, את רסק העגבניות ואת הסוכר. מערבבים ומסירים מהאש.
5. מרדדים את הבצק על תבנית משומנת, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את התוספות ואת עשבי התיבול, ואופים בחום 230 מעלות למשך 15 דקות.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il