מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > מלפפונים חמוצים במלח- מתכון בסגנון סבא חיים

מלפפונים חמוצים במלח- מתכון בסגנון סבא חיים

מלפפונים חמוצים במלח- מתכון בסגנון סבא חיים

תיאור המתכון

מלפפונים כבושים במלח- מתכון למלפפונים חמוצים הכי טעימים שיש, יותר מבכל חנות או מעדנייה!

מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים מלפפונים לצנצנת, מוסיפים ראש שום עם הקליפה חתוך לחצי בגובה (כך כל שן חתוכה לשני חצאים). לחיזוק טעם השום אפשר לחתוך לחתיכות יותר קטנות.
מוסיפים את צרור השמיר- מפוזר בצנצנת. מוסיפים כוס מים קצת חמים (לא רותחים) שממיסים בה 2 כפות מלח.אפשר להוסיף לחם שחור מלמעלה- וכך ההחמצה תהיה מהירה יותר. להשאיר מקום בצנצנת להתרחבות בזמן ההחמצה. להשאיר סגור היטב בשמש כמה ימים לפני שבודקים את הטעם.

תגובות

  1. לא צריך יותר מים? לא רצוי לכסות את המלפפונים??? שיר, ת (18/09/2006 13:54:00)
  2. מלפפונים חמוצים idit (10/05/2007 19:21:00)
    האם סוגרים את הצנצנת כבר בגמר ההכנה, או יום לאחר מכן, כי זכור לי שכאשר הכנתי ,סגרתי את הצנצנת מיד בגמר ההכנה - לאחר מספר ימים כאשר רציתי לפתוח הייתה התפרצות גזים.....ונשפכו כמעט כל המים....
  3. מלפפון חמוץ גיל (06/06/2007 22:29:00)
    קשיחות המלפפון זהו התנאי הראשון והמרכזי להצלחת המלפפון חמוץ .לאחר ששוטפים אותם היטב ו מכניסים לצנצנת ומוסיפים כוסות מים עם מלח-היחס הוא כפית מלח לכוס.
    מוסיפים שמיר
    מוסיפים שיני שום ופילפל ירוק חריף ומכסים עד למעלה


  4. כמות מים האם אין כאן טעות? שרגא לביא (04/09/2007 19:28:00)
    אני מכין מלפפונים חמוצים במלח אך רציתי לשפר את האיכות, אך כמות המים נראת לי מעטה מדי לכמות המלפפונים האם אין כאן טעות דפוס ?
  5. שום rotem (19/03/2008 02:51:00)
    אחרי כשלושה ימים השום הפך לכחול האם זה נורמלי?
  6. שום כחול מיכל (19/04/2008 15:42:00)
    רותם-זה נורמלי קורה לי כל הזמן בייחוד עם שום מיובא. הטעם לא נפגם.
  7. אאי ללוב יו ביי בבי ניבוו'ש וא תווום (27/05/2008 14:39:00)
    מי מכיין מלפפון חמווץ יא אלמושים ?!
  8. נושא כמות המים רועי (13/06/2008 13:40:00)
    למה אין תשובות על התגובות באמת יש משהו לא הגיוני בכמות המים
  9. לגבי כמות המים א ע (11/10/2008 10:37:00)
    לדעתי הכוונה להוסיף מים עד שהכלי מלא.
    על כל כוס מים - להמיס 2 כפיות מלח.
  10. כמות המים ומים חמים גלעד (21/07/2009 16:18:00)
    לדעתי אכן יש טעות במתכון.
    המים חייבים לכסות את הכל אחרת הדברים מתחילים להירכב.
    המים החמים מזרזרים את תהליך ההחמצה - דבר לדעתי מיותר לגמרי מאחר ועם החום הישראלי המלפפונים מוכנים לאחר שלושה ימים בכל מקרה.
    אני מוסיף במקום פלפלים חריפים (אישתי אשכנזיה...) קצת פיפל שחור גס (לא אבקתי) - הטעם מצויין...
  11. חמוצים joni (08/08/2009 22:40:00)
    איך המתכון יצליח עם כוס מים אחת על 2 ק''ג מלפפונים בכלי של 5 ליטר?
  12. כבישת מלפפונים יוסי (23/08/2009 15:59:00)
    כבשתי באותה שיטה ויצאו לי מלפפונים רכים כבר לאר 3 מים.
    מה הסיבה לכך??
  13. כבישת מלפפונים יוסי (23/08/2009 16:01:00)
    כבשתי באותה שיטה ויצאו לי מלפפונים רכים כבר לאר 3 מים.
    מה הסיבה לכך??
  14. איך רק כוס מים לצנצנת של 4 ליטר?, תודה דורית (25/06/2010 12:28:00)
  15. תוספת מים ומלח מוטי פז (01/10/2011 08:53:00)
    נו באמת, קצת היגיון לגבי כמות המים.במתכון כתוב בפירוש למלא את הצנצנת מים ולהשאיר קצת חלל להתנפחות.
    מלח, רק כפית לכוס. שתי כפיות זה מלוח מדי.
    פלפל שחור- רצוי שלמים ולא גרוס.
    פלפל חריף-לפי הטעם.
    בתיאבון