שיפודי טופו לצמחונים

שיפודי טופו לצמחונים

תיאור המתכון

מתוך מחשבה על הצמחונים שבדרך כלל מרגישים את עצמם מקופחים כשעושים על האש.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים מראש: חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 3 ס''מ . מערבבים היטב את שמן הזית עם עשבי תיבול קצוצים ותבלינים . משרים את קוביות הטופו בתוך התערובת ומשהים בקופסא סגורה במקרר למשך הלילה. לוקחים את הקופסא לפיקניק בצידנית. בקופסא נוספת מכינים עגבניות שרי שטופות, חתיכות בצל וחתיכות פלפלים בצבעים שונים.

בפיקניק: נועצים לסירוגין על השיפוד את קוביות הטופו המתובלות עם עגבניות, חתיכות בצל ופלפל. מניחים על מנגל חם ומשומן מעט, למשך 2 - 3 דקות עד לחימום של הטופו. לא צולים זמן ממושך מידי. אוכלים חם כתחליף למנה בשרית.

הערות

המתכון ל 4 מנות ומכיל 200 קלוריות למנה.

המתכון לקוח מתוך כתבה של ליאורה חוברה- דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בצמחי מרפא ורפואה סינית שפורסמה באתר טואיט.