מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שיפודי טופו לצמחונים

שיפודי טופו לצמחונים

תיאור המתכון

מתוך מחשבה על הצמחונים שבדרך כלל מרגישים את עצמם מקופחים כשעושים על האש.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים מראש: חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 3 ס''מ . מערבבים היטב את שמן הזית עם עשבי תיבול קצוצים ותבלינים . משרים את קוביות הטופו בתוך התערובת ומשהים בקופסא סגורה במקרר למשך הלילה. לוקחים את הקופסא לפיקניק בצידנית. בקופסא נוספת מכינים עגבניות שרי שטופות, חתיכות בצל וחתיכות פלפלים בצבעים שונים.

בפיקניק: נועצים לסירוגין על השיפוד את קוביות הטופו המתובלות עם עגבניות, חתיכות בצל ופלפל. מניחים על מנגל חם ומשומן מעט, למשך 2 - 3 דקות עד לחימום של הטופו. לא צולים זמן ממושך מידי. אוכלים חם כתחליף למנה בשרית.

הערות

המתכון ל 4 מנות ומכיל 200 קלוריות למנה.

המתכון לקוח מתוך כתבה של ליאורה חוברה- דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בצמחי מרפא ורפואה סינית שפורסמה באתר טואיט.