שיפודי טופו לצמחונים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתוך מחשבה על הצמחונים שבדרך כלל מרגישים את עצמם מקופחים כשעושים על האש.
מרכיבים
- חומרים
- 8 שיפודי עץ
- 600 גר' טופו גולמי
- 4 כפות שמן זית
- עשבי תיבול : רוזמרין, פטרוזיליה, טימין מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מתוקה
- ירקות - עגבניות שרי, בצל, פלפל אדום
אופן ההכנה
מכינים מראש: חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 3 ס''מ . מערבבים היטב את שמן הזית עם עשבי תיבול קצוצים ותבלינים . משרים את קוביות הטופו בתוך התערובת ומשהים בקופסא סגורה במקרר למשך הלילה. לוקחים את הקופסא לפיקניק בצידנית. בקופסא נוספת מכינים עגבניות שרי שטופות, חתיכות בצל וחתיכות פלפלים בצבעים שונים.
בפיקניק: נועצים לסירוגין על השיפוד את קוביות הטופו המתובלות עם עגבניות, חתיכות בצל ופלפל. מניחים על מנגל חם ומשומן מעט, למשך 2 - 3 דקות עד לחימום של הטופו. לא צולים זמן ממושך מידי. אוכלים חם כתחליף למנה בשרית.
הערות
המתכון ל 4 מנות ומכיל 200 קלוריות למנה.
המתכון לקוח מתוך כתבה של ליאורה חוברה- דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בצמחי מרפא ורפואה סינית שפורסמה באתר טואיט.