רול (רולדה) בשר ופטריות- מאת אמא של רונן
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
רול בשר ברוטב פטריות- מתכון קל להכנה וטעים במיוחד. רול בשר ופטריות מתאים לאירוח כמנה ראשונה.
מרכיבים
- 1 חבילת בצק עלים
- 1 חבילת בשר טחון
- 2 בצלים חתוכים לחתיכות קטנות
- 4 ראשי שום כתושים
- פפריקה אדומה
- פלפל שחור
- מלח
- 1 קמח
- 2 חבילת פטריות חתוכות בשמרים
- 1 חבילת אבקת רוטב פטריות
- 1 ביצה טרופה (אופציונלי)
אופן ההכנה
המילוי ל רול: מטגנים בצל חתוך אחד עד להשחמה, מוסיפים את הבשר, שום, מלח, פלפל ופפריקה (לפי הטעם), ומטגנים עד שהבשר מוכן למחצה.
הבצק ל רול:
מרדדים בצק על שולחן, מקמחים ומוסיפים את המילוי בכמות נדיבה, מגלגלים ומיישרים את הקצוות. מניחים בתבנית משומנת, ומכניסים לתנור על חום 150 מעלות לכ- 40 דקות, או עד להשחמה. ניתן למרוח ביצה על הבצק.
הרוטב ל רול: לטגן הבצל החתוך השני עד להשחמה, להוסיף הפטריות ולטגן עד שמתקבל גוון כמעט שחור. לבשל את הרוטב פטריות לפי ההוראות, וכשהוא מוכן להוסיף לתוכו את הפטריות המטוגנות.
לחתוך את ה רול לחתיכות אישיות, לצקת רוטב- ובתאבון!
תגובות
-
טעיםםםםםםםם
ליה
(23/10/2015 15:25:00)
הכנתי השבוע. יצא ממש ממש טעים. כמו שהיו מגישים כמנה ראשונה פעם כשהייתי ילדה באירועים. חבל מאד שזה הופסק. תודה רבה על המתכון.