קציצות עדשים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: שעתיים (לא כולל ההשרייה)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקציצות עדשים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- כוס עדשים ירוקים אחרי השריה במים של מספר שעות
- כוס פירורי לחם
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- חצי כוס עלי פטרוזיליה
- 4 כפות מים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית כמון
- רבע כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
טוחנים את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון, עד לקבלת עיסה חלקה.
יוצרים קציצות מהתערובת: מכדרים לכדור באמצעות שתי הידיים כמות של שתי כפות מהתערובת, ואז משטחים את הכדור לקציצה שטוחה.
מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים, עד להשחמה.
מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג, לספיגת עודפי השמן, ומגישים חם.
הערות
במקום קציצות, ניתן לשטח את התערובת על תבנית משומנת (שכבה דקה) ולאפות בחום בינוני כעשרים דקות.
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חייםwww.veg.co.il