מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פטריות ממולאות גבינה

פטריות ממולאות גבינה

תיאור המתכון

המתכון מתאים כ מנה ראשונה קלה להכנה. חובבי הפטריות והגבינה יכולים למצוא או להמציא וריאציות נחמדות, כל אחד לפי טעמו. בהצלחה!

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים הבצל לקוביות קטנות
שותפים את הפטריות ומוציאים מהן את הרגליים. חותכים כל רגל ל- 2-3 חלקים
חותכים מהגבינה חתיכות קטנות (1 ס"מ* 1 ס"מ)
חותכים את שן שום אחת לרצועות קטנות מאוד, ואת השניה חותכים ל- 5-6 חתיכות
מפרידים את עלי הבזיליקום וקורעים כל עלה ל- 2-3 חתיכות
מי שמוסיף פלפל- חותך אותו לרצועות דקות ארוכות

מכניסים לכל "כיפה" של פטרייה חתיכה קטנה של שום (ולמי שאוהב- גם 2 חתיכות), ומעליה קוביה של גבינה. אפשר לגוון ולשים מתחת לגבינה רכיבים נוספים- כמו חתיכה קטנה של בזיליקום או עשב תיבול אחר.
שמים על האש במחבת חמאה, ממתינים שתימס ותתחמם. מוסיפים הבצל ומחכים שיזהיב.מוסיפים את הפטריות (כשהגבינה כלפי מעלה), ומוסיפים בצדדים את הפלפלונים ואת רגלי הפטריות. סוגרים במכסה ולאחר כ-4 דקות על אש חזקה מוסיפים את היין (לשמור קצת), השום והבזיליקום. שמים 5 דקות על אש קטנה, ובודקים אם מוכן: הגבינה נמסה בפטריות, הפטריות והפלפלים התכהו. מוסיפים ועוד קצת יין ואת השמנת, ואחרי דקה המנה מוכנה להגשה. מגישים לשולחן במחבת.

הערות

אפשר גם עם פטריות פורטובלו, אבל במינונים וזמני הכנה אחרים.