ממולאי פארסניפ בבשר
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: כשעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לממולאי פארסניפ בבשר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 10 פארסניפ עבים קלופים
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום
- ציר עוף (מרק צח)
- פטרזיליה קצוצה
- למלית:
- 250 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות פטרזיליה קצוצה
- ¼ כפית מלח
- קורט של פפריקה, פלפל שחור, כמון
אופן ההכנה
1. חותכים את הפארסניפ באורך של 5 ס''מ מצידו העבה, כך שמתקבלים מעין קונוסים גדולים (ראה תמונה). מהצד הרחב מרוקנים לעומק של 4 ס''מ, תוך השארת דופן בעובי של ½ ס''מ (את
תוכן הפארסניפ שהוצא מהקונוסים קוצצים ושומרים בצד). ממליחים ומפלפלים את קונוסי הפארסניפ ומטגנים אותם מכל הצדדים, עד להשחמה, במחבת עם שמן חמניות בגובה 1 ס''מ. מניחים על נייר
סופג.
2. למלית - מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שאר החומרים, לשים היטב וממלאים את הקונוסים. 3. בסיר הבישול מטגנים בשמן זית בצל קצוץ יחד עם תוכן הפארסניפ, כ- 5 דקות עד להתרככות. מוסיפים את העגבניות ואת השום ומסדרים מעל את הקונוסים הממולאים. יוצקים לסיר ציר עוף עד כיסוי ¾ מגובה הקונוסים. מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה. לקראת סוף הבישול מפזרים פטרוזיליה.