מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מתכונים טו באב: נשיקת תותים וקרם שושנים

מתכונים טו באב: נשיקת תותים וקרם שושנים

מתכונים טו באב: נשיקת תותים וקרם שושנים

תיאור המתכון

מה מסמל אהבה יותר מנשיקות, תותים ושושנים? מתכון לקינוח אוהב ומענג במיוחד, באדיבות השף יניב גור אריה

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
מחצית מהתותים טוחנים עם מי סוכר עד למרקם של רוטב, מסננים.
את יתר התותים חותכים לשמיניות.
לקרם: ממיסים קורנפלור בכמה כפות חלב קר, מוסיפים חלמונים וסוכר וטורפים היטב.
מרתיחים את יתר החלב עם הוניל ומוסיפים אל החלמונים בזרם דק תוך כדי השוואת טמפרטורות.
מחממים על אש קטנה עד שהקרם מסמיך (82 מעלות).
מסירים מהאש וטורפים פנימה חמאה עד שהיא נמסה, מתבלים במי שושנים ומצננים.
מערבבים את הקרם המוכן עם שמנת מתוקה מוקצפת.
לשטרוייזל: מעבדים יחד את כל החומרים לפירורים גסים.
מפזרים על תבנית ואופים ב-180 מעלות כ- 1/4 שעה.
להגשה: מניחים בתחתית כוס תותים ומוזגים מעליהם מעט רוטב תות. זולפים מעל מקרם השושנים, מפזרים מעל שטרוייזל חמים ויוצקים מעט ריבת ורדים.


קישורים:
לאתר ''לגעת באוכל''