מתכונים טו באב: נשיקת תותים וקרם שושנים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מה מסמל אהבה יותר מנשיקות, תותים ושושנים? מתכון לקינוח אוהב ומענג במיוחד, באדיבות השף יניב גור אריה
מרכיבים
- חומרים (10 מנות):
- 8 תותים חצויים
- מי סוכר (מבשלים סוכר ומים ביחס של 1:1)
- ריבת שושנים
- לקרם שושנים:
- 250 מ''ל חלב
- 25 גרם קורנפלור
- 2 חלמונים
- 50 גרם סוכר
- גרגירים מ-1/2 מקל וניל
- 50 גרם חמאה
- 15 מ''ל מי שושנים
- 125 מ''ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה
- לבצק פירורים (שטרוייזל):
- 50 גרם סוכר חום בהיר
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 50 גרם קמח
- 50 גרם אגוזים גרוסים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחצית מהתותים טוחנים עם מי סוכר עד למרקם של רוטב, מסננים.
את יתר התותים חותכים לשמיניות.
לקרם: ממיסים קורנפלור בכמה כפות חלב קר, מוסיפים חלמונים וסוכר וטורפים היטב.
מרתיחים את יתר החלב עם הוניל ומוסיפים אל החלמונים בזרם דק תוך כדי השוואת טמפרטורות.
מחממים על אש קטנה עד שהקרם מסמיך (82 מעלות).
מסירים מהאש וטורפים פנימה חמאה עד שהיא נמסה, מתבלים במי שושנים ומצננים.
מערבבים את הקרם המוכן עם שמנת מתוקה מוקצפת.
לשטרוייזל: מעבדים יחד את כל החומרים לפירורים גסים.
מפזרים על תבנית ואופים ב-180 מעלות כ- 1/4 שעה.
להגשה: מניחים בתחתית כוס תותים ומוזגים מעליהם מעט רוטב תות. זולפים מעל מקרם השושנים, מפזרים מעל שטרוייזל חמים ויוצקים מעט ריבת ורדים.
קישורים:לאתר ''לגעת באוכל''