דג ים, שרימפס קריסטל ועגבניות צלויות בפסטו של פטרוזיליה ולימונים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
דג ים, שרימפס קריסטל ועגבניות צלויות בפסטו של פטרוזיליה ולימונים- מתכון מיוחד מאת השף יניב גור אריה
מרכיבים
- רכיבים (2 מנות):
- 2 עגבניות קלופות,חצויות לרוחב ומגולענות
- שמן זית, מלח, פלפל, טימין
- 2 פילטים של דג ים טרי, חצויים
- 8 יחידות שרימפס קריסטל קלופים ונקיים
- לפסטו:
- 1 צרור גדול של פטרוזיליה
- 5 לימונים כבושים
- 4 שיני שום
- 1 פלפלון צ'ילי טרי
- 120 מ''ל שמן זית
- מעט מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לפסטו: טוחנים יחד את כל החומרים היבשים. מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי טחינה עד שמתקבל רוטב אחיד.
להכנה: מסדרים עגבניות בתבנית כשהחתך כלפי מטה. מפזרים מלח, פלפל, טימין ושמן זית ואופים בחום של 200 מעלות כ- 10 דקות. מורחים את הדגים בפסטו, מניחים חצי פילה דג על כל חצי עגבנייה ומחזירים לתנור לעוד 8 דקות. מורחים גם את השרימפס בפסטו, מסדרים 2שרימפס על כל חצי פילה ואופים עוד 3 דקות.
תגובות
-
מרכיבים
שלמה שטיפנסקי
(19/02/2006 22:25:00)
שלום רב
במרכיב המנה כתוב 5 לימונים
האם זה 5 לימונים שלמים , או 5 פרוסות לימון?
תודה שלמה