מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לחמניות חלב

לחמניות חלב

תיאור המתכון

לחמניות חלב- מתכון מאת השף יניב גור אריה

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר קמח, סוכר, מלח, ביצים, חלב, משפר אפייה ושמרים ולשים 5 דקות, מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות.
מקמחים מעט את הבצק, מכסים ומניחים לשעה.
לשים קצת את הבצק ויוצרים ממנו כדור חלק, מכסים ומתפיחים עוד ½ שעה.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים במשקל 40 גרם.
יוצרים לחמניות עגולות ומניחים בתבנית שקעים משומנת בחמאה.
מחממים תנור לחום של 50 מעלות ומניחים בתחתיתו מגש ובו מים רותחים (כדי ליצור לחות). מסדרים את הלחמניות על מגש משומן ומתפיחים בתנור החמים עד שהן מכפילות את נפחן.
מעלים את חום התנור ל- 200 מעלות ואופים כ- ¼ שעה, עד שהלחמניות זהובות.


קישורים:
לאתר ''לגעת באוכל''