שרימפס ים תיכוני של אורי בורי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 6 דקות
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
שרימפס ים תיכוני נקרא כך על שום מרכיביו הטיפוסיים לאגן הים התיכון.
המתכון פותח תאבון מעין כמוהו, אפשר גם להגיש עם שתיה חריפה במקום פיצוחים.
מרכיבים
- 1 ק''ג שרימפס בריסטל נקי
- 1 פלפל אדום חריף דק
- 1 פלפל ירוק חריף דק
- כף כוסברה קצוצה
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפיות רוטב דגים או אנשובי קצוץ
- 2 כפות שום כתוש
- 3.5 כפיות שמן זית כתית
אופן ההכנה
מחממים במחבת שמן זית מאיכות מעולה, מכניסים את השרימפס הנקי, מטגנים לדקה מכל צד, מוציאים את השרימפס מהמחבת ומוסיפים לפי הסדר פלפלים חריפים פחוסים לפרוסות דקות את השום טיגון קצר כדקה (שלא ישחים), מוסיפים את הלימון ואת רוטב הדגים, טועמים ומסננים לפי הטעם. מחזירים את השרימפס, מחממים חימום קצר, מורידים מהאש, מוסיפים כוסברה קצוצה.
רצוי להגיש עם חלה טריה לניגוב הרוטב.
קישורים:מסעדת אורי בורי
תגובות
-
שרימפס קריסטל ולא בריסטל!
www
(13/03/2005 00:33:00)
-
ל
adiz22
(15/05/2008 22:52:00)
ממש לא למקצוענים