מרק דלעת עם פאפאיה ואוכמניות מיובשות
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 40 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שאול בן אדרת/''קימל''
מרכיבים
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרישה קצוצה
- 2 ל' מים
- 3 לימונים
- 10 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 1 כף סוכר חום
- זר טימין
- 2 ק''ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס''מ
- זר נענע
- 50 ג' חמאה
- 50 ג' אוכמניות מיובשות
- 50 ג' פאפאיה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
1. מטגנים במחבת את הסלרי, הכרישה ושורש הפטרוזיליה במעט חמאה.
2. מוסיפים מים, 3 לימונים סחוטים ואת שיני השום. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר חום, טימין ודלעת.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
4. מטגנים את האוכמניות המיובשות והפאפאיה עם כף חמאה. יוצקים מרק חם לצלחת ומקשטים באוכמניות ובפאפאיה.
לפני ההגשה ניתן להוסיף זר נענע טרי
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר