טום קה גאי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 25 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מרק בחלב קוקוס, אופן בישול המאפיין את דרום תאילנד. מרק בעל גוון חמצמץ. מנה עיקרית המוגשת לצד אורז
מרכיבים
- 600 גרם בשר פרגית (או חזה) עוף, פרוס לפרוסות בעובי אצבע
- 6 פחיות חלב קוקוס
- 12 פרוסות שורש גלנגל מיובש
- 25 עלי קפיר ליים
- 4 שורשי למון גראס טרי , חלק לבן בלבד פרוסים באלכסון לעובי 2 ס''מ
- 2 בצלים קטנים פרוס לפרוסות גסות
- חב' פטריות שמפיניון טריות, חצויות לשתיים
- 100 גרם פטריות יער (ירדן), קרועות ביד לעובי אצבע
- 16 עגבניות שרי, חצויות
- להגשה
- חופן גדול של בצל ירוק קצוץ
- חופן גדול של כוסברה קצוצה
- רוטב נאם פלה
- 1 כפית מלח
- 4 כפות סוכר
- מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
1. אם משתמשים בפרגיות: מקפיצים את הפרגיות במעט שמן על מחבת די חמה על אש בינונית כדקה או שתיים ואם משתמשים בחזה עוף: משרים תחילה בסויה או נאם פלה, מסננים ואז מקפיצים. מניחים בצד.
2. מעבירים לסיר את החלב קוקוס ושופכים פנימה את הגלנגל, קפיר ליים ולמון גראס, לבישול של 1/4 שעה מבלי להרתיח את החלב.
3. מוסיפים לסיר את הבצל, עגבניות ופטריות יער. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. בזמן הבישול מוסיפים 1 כפית מלח ו-4 כפות סוכר.
4. מוסיפים את חצאי השמפיניון והעוף המוקפץ , מבשלים חצי דקה וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים, סוכר, לימון מלח או נאם פלה לאיזון. צריך להרגיש חמיצות עדינה.
5. מפזרים מלמעלה כוסברה ובצל ירוק ומגישים בקערות מרק עמוקות.
הערות
בית תאילנדי
בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב
טלפון: 03-5178568
www.2eat.co.il/thai