מתכון לחנוכה: סופגניות מגרמניה- ''ברלינר''
- מתאים ל: 20 יחידות מנות
- זמן הכנה: כשלוש שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של ''תותים'' - סדנאות בישול בגוש שגב
מרכיבים
- 1 ק''ג קמח
- 1/2 ליטר חלב חם
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה
- 40 גרם שמרים טריים
- 2 כפות ברנדי
- קורט מלח
- קליפת לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים לבצק. מעצבים את הבצק לכדור, משמנים מעט ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.
2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס''מ, קורצים עיגול בעזרת כוס מהבצק ומניחים על מגש משומן. מכסים ומתפיחים כשעה.
3. מטגנים את הסופגניות בשמן החם עד הזהבה. הופכים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת על צלחת מכוסה בנייר סופג. כשהסופגניות מתקררות, מפזרים מעל אבקת סוכר.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:אתר
תגובות
-
ברלינר
נוני
(21/04/2005 07:45:00)