קלמארי ממולא,
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
קלמארי ממולא בשרימפס וקלמארי ממולא ברוטב חמאה ויין לבן
מרכיבים
- 25 גרם שום פרוס
- 125 גרם גוף קלאמרי
- 125 גרם שרימפס קריסטל
- 25 גרם בזיליקום קצוץ
- 15 גרם פטרוזיליה קצוצה
- 60 גרם קוביות לחם לבן
- 1 לימון מגורר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מיץ לימון
- 6-8 יח' גוף קלאמרי קטן
- 50cc שמן זית
- רוטב:
- 15 גרם שיני שום פרוסות
- חמאה
- 125cc יין לבן יבש
- 1 כפית פלפל חריף
אופן ההכנה
לקצוץ גס את 125 גרם הקלאמרי והשרימפס. לטגן את השום בשמן זית, להוסיף את השרימפס,הקלאמרי והלחם, להסיר מהאש ולהוסיף את עשבי התיבול, גרידת הלימון ומיץ הלימון, המלח והפלפל.
למלא את הגופים הקטנים במילוי עד 3/4 מהגוף, לסגור עם קיסם בצורת תפירה.
לטגן את הקלאמרי בחמאה, להוסיף את השום, הפלפל והיין הלבן, לצמצם את היין ל-2/3 ולהסמיך מחוץ לאש עם חמאה, לתבל במלח ופלפל ולקשט בפטרוזיליה קצוצה
תגובות
-
איזו שוק? ולמה?
yoav
(05/01/2006 11:54:00)
-
לא מובן
yoav
(05/01/2006 11:59:00)
בהתחלה כתוב להוסיף את השוק לקלאמרי ולשרימפס הקצוצים ובסוף כתוב להוסיף בטיגון הסופי של הקלאמרי הממולא???
בסה''כ מדובר על 25 גרם!
-
שום פרוס, לא שוק
מנהל
(15/01/2006 01:03:00)
המתכון תוקן, תודה על העירנות