ריזוטו בזיליקום וכמהין
- מתאים ל: 4-6 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מ''חוויה איטלקית- הסיפור והטעם''
ניתן להגיש כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
מרכיבים
- 4 בצלצלי שאלוט (אשקלון) קצוצים דק
- 1/2 חבילה חמאה
- 2 כוסות אורז עגול ריזוטו (רצוי ארבוריו)
- כוס יין לבן יבש
- שתי כפות תימין קצוץ
- כמהין (עד כמה שידכם משגת)
- על בזיליקום טריים
- 2/3 גבינת פרמיזן מגורדת
- גבינת עזים חצי קשה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. מטגנים בסיר שטוח את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי בחישה בכף עץ 2 דקות נוספות, מוסיפים את התימין והיין הלבן וממשיכים לערבב.
2. מוסיפים בכל פעם מצקת מציר העוף החם וממשיכים לערבב עד ספיגת הנוזלים. ממשיכים להוסיף ולבחוש כך עד שהריזוטו מוכן לאכילה בדרגת אלדנטה (לא דייסתי).
3. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ואת גבינת הפרמיזן.
4. בהגשה, מניחים במרכז קערת ההגשה האישית 2 כפות מגבינת העיזים, יוצקים מעליה את הריזוטו, קורעים מעליו את עלי הבזיליקום ומוסיפים בעזרת קולפן מספר פרוסות כמהין.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר