מתכון- קבב דגים בניחוח למון גראס על מצע טחינה ירוקה
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף רונן כהן מסעדת פסיפיק מלון קראון פלזה תל-אביב
מרכיבים
- 160 גרם פילה בורי טרי ללא העור
- 160 גרם פילה לוקוס טרי ללא עור
- חופן גדול של פטרוזיליה
- חופן גדול של כוסברה
- 2 כפיות זרעי כוסברה
- גרידה משני לימונים (החלק הצהוב בלבד)
- 4 בצלצלי שלוט קטנים קצוצים דק
- 2 כפיות שורש ג'ינגר קטן קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית כתית
- מלח ופלפל לבן
- 6 גבעולי למון גראס שטוף ונקי (החלק המעוצה)
- 120 גרם טחינה גולמית
- חופן פטרוזיליה
- חופן נענע
- שן שום אחת
- מיץ מלימון אחד
- 80 cc מים קרים
- מלח, פלפל לבן
- בצל ירוק
- לימון
- פיתה
- שמן זית לזילוף
אופן ההכנה
הכנת הקבב
קוצצים את הדגים בעזרת סכין ומוסיפים את עשבי התיבול, גרידת לימון, זרעי הכוסברה, בצלצלי השלוט הקצוצים הג'ינג'ר, מלח ,פלפל ושמן זית. לשים בידיים לעיסה, ומהדקים לצורת קבאב על גבעולי הלמון גראס. מניחים לקירור.
מחממים מעט משן במחבת ומטגנים את הקבאב מכל הצדדים עד שישחים. מעבירים לתנור שחומם ל190 מעלות לשלוש דקות בלבד.
הכנת הטחינה
טוחנים את עשבי התיבול מעבד מזון. מוסיפים את הטחינה,מים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומעבדים טחינה דלילה.
ההגשה
במרכז צלחת שטוחה יוצקים טחינה ,ומניחים שלוש הקבבים מעל. מזלפים שמן זית מקשטים בבצל ירוק, פרוסת לימון ומגישים עם פיתה.