עוגיות חמאה ואגוזי פקאן
- מתאים ל: עוגיות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות קונדיטורית באנאפה.
מרכיבים
- 250 גר' אגוזי פקאן
- 300 גר' קמח תופח
- 250 גר' סוכר
- 250 גר' חמאה בקוביות קטנות
- 12 גר' תמצית וניל
- 90 גר' מים קרים
- כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה.
מרפדים 2 תבניות אפיה שטוחות בניר אפיה
במעבד מזון עם להב מתכת, קוצצים עד דק את האגוזים.
מוסיפים את הקמח והסוכר ומפעילים שנית.
מוסיפים את קוביות החמאה ותמצית הוניל לתערובת .
מוסיפים את המים כף אחר כף, עד שנוצר כדור בצק.
בידיים רטובות מגלגלים כדורי בצק .
מניחים בתבנית אפיה תוך שמירת רווחים.
אופים עד להזהבה.
מצננים על רשת צינון.
שומרים בכלי סגור.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר