סינייה טחינה - אטליז חינאווי
- מתאים ל: 7 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אטליז חינאווי רודנסקי 5 ת''א 03-6997878, יפת 121 יפו, 03-5075618.
מרכיבים
- 1.5 ק''ג פאלדה בקר (ומעט שומן כבש)
- 1-2 בצלים
- צרור פטרוזיליה
- 1-2 כפות תערובת ערבית (בשר כבש, עגל, בצל, פטרוזיליה, טחינה גולמית, תערובת תבלינים מוכנה מראש) לתיבול בשר
- 20 גרם מרגרינה (או חמאה), חתוכה לקוביות
- לרוטב טחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית (הכי טובה שתמצאו) מיץ לימון לפי הטעם
- מלח
אופן ההכנה
במטחנת בשר טוחנים את הבשר עם שומן, בצל ופטרוזיליה עד למירקם דק. מעבירים לשקית, מוסיפים את תערובת התיבול, סוגרים את השקית ומערבבים תוך כדי לישה להטמעת התיבול בבשר.
בתבנית משומנת משטחים את הבשר לשכבה אחידה או לחילופין יוצרים קציצות ומסדרים.
מכינים רוטב טחינה: בקערה מערבבים את הטחינה עם מים לפי הצורך, מתבלים במיץ לימון ומלח, טועמים ומערבבים. הטחינה צריכה להיות דלילה וטעימה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצקים את הטחינה על הבשר, מפזרים קוביות של מרגרינה וצנוברים ואופים כ-15 דקות.
קישורים:חינאוי