סינייה תפוחי אדמה ועגבניות - אטליז חינאווי
- מתאים ל: 7 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אטליז חינאווי רודנסקי 5 ת''א 03-6997878, יפת 121 יפו, 03-5075618.
מרכיבים
- 1.5 ק''ג פאלדה בקר (ומעט שומן כבש)
- 1-2 בצלים
- צרור פטרוזיליה
- 1-2 כפות תערובת ערבית לתיבול בשר
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים
- 3 עגבניות גדולות, פרוסות
- 20 גרם מרגרינה (או חמאה), חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
במטחנת בשר טוחנים את הבשר עם שומן, בצל ופטרוזיליה עד למירקם דק. מעבירים לשקית, מוסיפים את תערובת התיבול, סוגרים ומערבבים תוך כדי לישה להטמעת התיבול בבשר.
בתבנית משומנת משטחים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה, מעליהן משטחים את הבשר (או שיוצרים קציצות ומסדרים). על גבי הבשר מניחים את פרוסות העגבניות ומעליהן מפזרים קוביות מרגרינה.
מחממים תנור ל-80 מעלות.
יוצקים מים עד לחצי מגובה התבנית ואופים במשך שעה.
קישורים:חינאוי