לחמא בעג'ין של דרור - אטליז חינאווי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 6 שעות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אטליז חינאווי רודנסקי 5 ת''א 03-6997878, יפת 121 יפו, 03-5075618.
מרכיבים
- לבצק:
- 50 גרם שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 ק''ג קמח (עדיף מטחינת ריחיים, או תערובת
- של קמח לבן וקמח מלא)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- למלית:
- 300 גרם בשר כבש טחון עם מעט שומן, בצל,
- פטרוזיליה ותבלין בהרט ערבי
- - מומלץ ללכת על התערובת הטחונה והמתובלת של בשארה חינאווי, יפת 121, יפו
- לרוטב:
- 1 כוס לבנה מחלב עיזים
- 1 כוס יוגורט
- 3-2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחצי
כוס מים עם סוכר. מערבבים ומשהים כ-10 דקות,
עד שמתחיל לבעבע.
בקערה גדולה שמים את הקמח, יוצרים גומה
ויוצקים לתוכה את לערובת השמרים, 2 כוסות
מים, ושמן. מערבבים בידיים עד שמתקבל בצק
דביק. מוסיפים מלח, מעבירים למשטח עבודה
מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
משמנים קערה בשמן זית, מניחים בתוכה את
הבצק והופכים כך שיצופה בשמן. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
משמנים מגש, מחלקים את הבצק ל-4 ומניחים
במגש. מכסים ומשהים למשך 3 שעות.
מוציאים 3 שעות לפני האפייה.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל
החומרים.
מרדדים את כדורי הבצק לעובי של כחצי ס''מ,
מפזרים רבע מהמלית ואופים 8-12 דקות. יוצקים
רוטב יוגורט או טחינה ומגישים חם.
קישורים:חינאוי