Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> לחמא בעג'ין של דרור - אטליז חינאווי

לחמא בעג'ין של דרור - אטליז חינאווי

לחמא בעג'ין של דרור - אטליז חינאווי

תיאור המתכון

המתכון באדיבות אטליז חינאווי רודנסקי 5 ת''א 03-6997878, יפת 121 יפו, 03-5075618.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחצי
כוס מים עם סוכר. מערבבים ומשהים כ-10 דקות,
עד שמתחיל לבעבע.
בקערה גדולה שמים את הקמח, יוצרים גומה
ויוצקים לתוכה את לערובת השמרים, 2 כוסות
מים, ושמן. מערבבים בידיים עד שמתקבל בצק
דביק. מוסיפים מלח, מעבירים למשטח עבודה
מקומח ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
משמנים קערה בשמן זית, מניחים בתוכה את
הבצק והופכים כך שיצופה בשמן. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
משמנים מגש, מחלקים את הבצק ל-4 ומניחים
במגש. מכסים ומשהים למשך 3 שעות.
מוציאים 3 שעות לפני האפייה.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל
החומרים.
מרדדים את כדורי הבצק לעובי של כחצי ס''מ,
מפזרים רבע מהמלית ואופים 8-12 דקות. יוצקים
רוטב יוגורט או טחינה ומגישים חם.


קישורים:
חינאוי
לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה