אוסו-בוקו ביין אדום - אטליז חינאווי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אטליז חינאווי רודנסקי 5 ת''א 03-6997878, יפת 121 יפו, 03-5075618.
אוסו-בוקו הוא נתח מושלם לתבשיל הזה,
בעיקר בשל העצם והמוח שבמרכזה. בדיוק
באותה מידה אוסו-בוקו של כבש יתאים מאוד
למשימה. היין לא חייב להיות יקר מאוד, אבל
ממש כדאי להשקיע ביין סביר ביותר לבישול,
כי ככל שהיין יותר טוב, ככה גם ישתבח
התבשיל.
מרכיבים
- 4 נתחים יפים ועבים של אוסו-בוקו
- 4 כפות שמן-זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קצוץ
- 2 גבעולי טימין
- 2 עלי דפנה
- 1 גזר קלוף פרוס
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 1 בקבוק יין אדום יבש וטוב
אופן ההכנה
1. ממליחים ומפלפלים את הבשר. שמים את
השמן בסיר, וכשהוא חם מטגנים מעט את
הבשר משני צדדיו עד שהוא שחום יפה.
2.מוציאים את הבשר מהסיר.
3. מוסיפים מעט שמן לסיר ומטגנים 5 דקות
את השום, את הבצל, את הגזר, את הטימין
ואת עלי הדפנה תוך ערבוב. מוסיפים את היין
ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים את הבשר לסיר, ממליחים,
מפלפים ומביאים לרתיחה.
5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה
כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאור.
קישורים:חינאוי