סושי שבעת המינים- מסעדת יוקו אונו
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 12
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מסעדת יוקו אונו - סושי בר ומסעדה יפנית כשרה,
ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, רמת גן.
03-7524666
מרכיבים
- 1 כוס אורז
- 3 כפות חומץ אורז
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות מים
- חבילה אצות ים- נורי
- ירקות פרוסים לאורך: גזר, מלפפון
- שבעת המינים: זית, תמר, רימון, תאנה, ענבים (חיטה ושעורה לקישוט)
- 100 גרם סלמון טרי
- סויה
- ג'ינג'ר
- וואסבי
אופן ההכנה
1. מבשלים אורז עם 2 כוסות מים כ- 25 דקות.
2. מערבבים 3 כפות חומץ אורז עם כפית סוכר ומוסיפים לאורז החם ומשאירים להתקרר.
2. מחלקים אצת נורי, לחצי ומניחים על מחצלת קטנה
4. לוקחים כדור אורז כ- 100 גרם ומשטחים על אצת הנורי.
5. מניחים במרכז רצועות דג סלמון, חצאי תמרים או כל אחת מחמשת המינים ומגלגלים בעדינות עד ליצירת צינור שאתו פורסים עם סכין חד ל- 6 או 8 טבעות.
ניתן לשלב ירקות בגוף הסושי.
6. טובלים בסויה מוסיפים מעט ג'ינג'ר וואסבי (חזרת יפנית) ונהנים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר