מוס כדורי כבדי עוף במעטה פיסטוק ברוטב פירות יער
תיאור המתכון
מאת מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- • 500 גר' כבדי עוף צלויים ומוכשרים
- • 5 ביצים קשות
- • 100 מ'ל יין אדום מתוק
- • 2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
- • מלח, פלפל
- • 100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
- • 4 כפות ברנדי
- • 200 גר פיסטוק קלוי וגרוס
- • 300 גר' נוזל פירות יער
- • 10 גר קורנפלור מדולל ב –1/4 כוס מים
- • 2 יח' בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
- • 1 תפוח עף קלוף וחתוך לפלחים מורתח במים ויין לבן
אופן ההכנה
• לצלות את הכבד לצורך הכשרתו
• ליצוק למחבת את המרגרינה, להוסיף את הבצל עד לקבלת צבע זהוב
• להוסיף פנימה את הביצים, כבדי העוף, יין אדום, להשלים טעם ולצמצם מעט את הנוזל ע"י השארת המחבת על האש כ–4 דקות
• לצנן את הכבדים, לטחון את כל העיסה במכונת בשר לטחינה דקה ועדינה, לבדוק טעמים ואם צריך להוסיף מלח, פלפל, להוסיף את הברנדי ולערבב.
• ליצור כדורים מהמוס ולטבול אותם בפיסטוק גרוס.
• בכלי בישול להרתיח את נוזל פירות היער, להוסיף תוך כדי בחישה את הקורנפלור ולערבב עד לרתיחה שנייה, מתקבל רוטב מעט סמיך.
הצעת הגשה:
• ליצוק מהרוטב אל צלחת הגשה, להניח במרכזה פלח תפוח עץ מבושל, מעל להניח כ–3 כדורי מוס כבד עוף, לקשט ברצועות בצל ירוק ולהגיש.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
053-8094846
|