מתכון- דג ברוטב הבית
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ממסעדת לה פיאצה בבאר שבע
מרכיבים
- 4 דגי דניס שלמים
- 8-7 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות.
- שמן זית
- כפית בזיליקום או רוזמרין יבש (לפי הטעם)
- 4 שיני שום כתושות
- רוטב הבית של מסעדת לה פיאצה בבאר שבע
- ½ כוס יין לבן
- ½ כוס ציר דגים
- 50 גר' חמאה
- כף פסטו
- כפית מיץ לימון
- מלח פלפל לפי הטעם
- כף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם
- שן שום כתושה
אופן ההכנה
הכנת הדג
חורצים לרוחב כל דג שלושה חריצים וממלאים אותם בשום כתוש מושחים את הדגים בשמן זית
מפזרים את עשבי תיבול היבשים על הדגים, ממליחים ומפלפלים, ואופים בחום של 220 מעלות.
רוטב הבית
בסיר קטן מבשלים את היין עד שנפחו פוחת למחצית.
מוסיפים לסיר את ציר הדגים, ומבשלים 10 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול טריים, מוסיפים את החמאה, וכשהיא נמסה מערבבים עם הפסטו ומגישים.
יוצקים הרוטב מעל לדגים ומגישים עם תפוחי האדמה.
תגובות
-
How long
meir cohen
(12/08/2006 00:43:00)
כנמה זמן אופים בתנור את הדג?
-
תפוחי אדמה
meir Cohen
(12/08/2006 00:44:00)
באיזה צורה מגישים את תפוחי האדמה