סביצה פלמידה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת שצופק
מרכיבים
- 2 ק"ג פלמידה לבנה או ק"ג פילה פלמידה טריה
- חומץ טיבעי 5%
- ½ כוס שמן זית
- צרור כוסברה טריה קצוצה
- 20 גר' ג'ינג'ר מגורד
- 2 פלפלים ירוקים חריפים או לפי הטעם
- מלח פלפל לבן
- גמבה קצוצה לקוביות קטנות (לא חובה)
- בצל ירוק חתוך לטבעות דקיקות
אופן ההכנה
מפלטים את הדגים, או מבקשים לפלט אותם בחנות הדגים, יתקבל ק"ג פלה נקי ללא אדרות ועור.
חותכים את פילה הדג לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ומשרים בחומץ למשך 7-8 דקות. החומץ "יבשל" את הדג והוא יהפוך ללבן.
מסננים ומעבירים את הדג המסונן לקערה, ומתבלים אותו ב- ½ כוס שמן זית, כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר,פלפל החריף, במלח ובפלפל לבן לפי טעם.
לפני ההגשה מוסיפים את הגמבה, מערבבים, וזורים את טבעות הפלפל הירוק מעל.