Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מתכון פילה סלמון על מצע אטריות ברוטב עגבניות

מתכון פילה סלמון על מצע אטריות ברוטב עגבניות

מתכון פילה סלמון על מצע אטריות ברוטב עגבניות

תיאור המתכון

באדיבות השף רונן כהן ממסעדת פסיפיק

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הרוטב
מאדים עגבניות שרי ושום במשך 2 דקות
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים בעדינות שעתיים . טוחנים ומסננים את הרוטב במסננת דקה.
הכנת הפסטו
טוחנים היטב לעיסה חלקה את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון.
בזמן שמעבד המזון פועל מוסיפים את השמן לעיסת הפסטו בזילוף איטי עד מתקבל קרם ירוק וחלק.
הכנת המנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מבשלים את אטריות האורז במים רותחים חמש דקות.
בזמן בישול האטריות מטגנים את הפילה על המחבת חמה בתחילה שתי דקות עם העור למטה והופכים למשך שתי דקות נוספות. שומרים את הדג בתנור המחומם.
מסננים את האטריות ומקפיצים במחבת טפלון עם 2 כפות פסטו זיתי הקלמטה, הצלפים והעגבניות החצויות.

מניחים במרכז הצלחת איטריות מוקפצות, מעליהן מניחים את הדג יוצקים מסביב מרוטב העגבניות . ומגישים.

  • כשר

תגובות

  1. סלומון???? מזועזעת (09/06/2005 20:20:00)
    האם יתכן שמי שעוסק באוכל יפגין בורות כזאת באשר לשם הדג (נכון - סלומון הוא שם נפוץ במחוזותינו, אבל לא לדגים)
    להשכלתך - שם הדג הוא סלמון!!!